ISI ISI

دانلود رايگان

دانلود مقاله بررسي خرپاهاي پيش‌ساخته ماشيني

دانلود مقاله بررسي خرپاهاي پيش‌ساخته ماشيني

دانلود مقاله بررسي خرپاهاي پيش‌ساخته ماشيني

  • تعداد صفحات : 46
  • فرمت: word
  • حجم فايل :565.8 KB
  • بررسي خرپاهاي پيش‌ساخته ماشيني
  • برو بهفهرست
  • 1-1- اهميت Ùˆ جايگاه خرپاهاي پيش ساخته
  • در صنعت ساختمان ايراننزديك به 80 درصدازسقف‌ها Ùˆ يا كف‌هاي ساختمانازخرپا - بلوك ساخته مي‌شود. سرعت بالا، هزينه كم Ùˆ صرفه‌جويي‌هاي اقتصادي اين روش سبب مي‌شود كه بسياريازسازندگان ساختمان‌هايمسكوني Ùˆ اداريازاين روشاستقبال نمايند.

    با توجه به رشد سالانه حدود 9 درصد صنعت ساختمان‌سازي دركشور، نياز به توليد انبوه خرپا با كيفيت بالا و با توجيه اقتصادي، رعايتاستانداردهاي مورد نياز و قابليت اعتماد بالا نياز است. بنابراين ساخت خرپا در محلساختمان‌سازي به صورت دستي نه تنها نمي‌تواند حجم مورد نياز تقاضا را تامين نمايد،بلكهازنظر اقتصادي وقابليت اعتماد توجيه ندارد. راه‌كار مناسب براي دستيابي به اين اهداف، توليدخرپاهاي پيش‌ساخته در كارخانجات مجهز و تخصصي خارجازمحل ساختمان به صورتمكانيزه مي‌باشد.

    در حال حاضر در بسياريازكشورهاازجمله كشورهاي صنعتي،شركتهاي زيادي تامين كننده سازه‌هاي فولادي به ويژه خرپاهاي پيش‌ساخته فولادي موردنياز ساختمانها و بناهاي بزرگ نظير ورزشگاه‌ها و فروشگاه‌هاي بزرگ هستند. به عنواننمونه فهرست تعداديازاينشركتها در جدول زير ارائه شده است.


1225
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۲۰ توسط:menfis1396 :

دانلود مقاله و پروژه بررسي خرابي پ لهاي استان گلستان در اثر سيلاب مرداد ماه سال 80


1173
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۹ توسط:menfis1396 :

بررسي پايداري بدنه سدهاي خاكي

بررسي پايداري بدنه سدهاي خاكي

بررسي پايداري بدنه سدهاي خاكي

تعداد صفحات : 25

فرمت : WORD

حجم فايل :241.01 KB

بررسي پايداري بدنه سدهاي خاكي

 

1. ضريب اطمينان

ضريب اطمينان كه نسبت تأثير نيروهاي مقاوم به تأثير نيروهاي مخرب است ( كه اين تأثير به شكلهاي مختلفي در نظر گرفته مي‌شود ، يعني به شكل نيرو ، گشت آور ، تنش برشي و غيره ) در بررسي پايداري سدهاي خاكي معمولاً 5/1 در نظر گرفته مي‌شود اين رقم به دلايل زير كافي به نظر مي‌رسد :‌

1) معمولاً مقاديري كه براي استحكام مواد خاكي در نظر گرفته مي‌شود حداقل مقدار آنهاست ،‌يعني حداقل مقداري كه از آزمايشها به دست مي‌آيد ،‌و استحكام متوسط كل مواد واقعاً بيش از حداقل مي باشد.

2) معمولاً به علت تحكيم و نشست و جا به جا شدن دانه ها در بين يكديگر استحكام خاك افزايش يافته و ضريب اطمينان با گذشت زمان زيادتر مي‌گردد و مثلاً به مقدار 2 مي‌رسد .

3) معمولاً در محاسبات ،‌مقدار هر نيزوي تخريب را حداكثر ممكن آن در نظر مي‌گيرند، در صورتي كه به طور آماري پاره اي از آنها از حداكثر ممكن كمتر است .

بر اساس استاندارد USBR در تمام حالتها ضريب اطمينان 5/1 پذيرفته شده است ، گرچه براي سدهاي بلند ( كه مطالعات اوليه آنها و تعداد آزمايشها و دقت در آنها به حد كافي مي باشد ) براي وضعيت بلافاصله بعد از ساخت و نيز براي وضعيت تخليه سريع با ضريب اطمينان 25/1 هم طراحي مي‌كنند . براي بررسي پايداري با در نظر گرفتن زلزله ضريب اطمينان اندكي بيش از 1 را نيز پذيرفته اند .


1172
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۹ توسط:menfis1396 :

بررسي كليماتيكي منطقه بابلسر و طراحي هتل 4 ستاره در اين منطقه

بررسي كليماتيكي منطقه بابلسر و طراحي هتل 4 ستاره در اين منطقه

بررسي كليماتيكي منطقه بابلسر و طراحي هتل 4 ستاره در اين منطقه

تعداد صفحات : 77

فرمت : WORD

حجم فايل :1.12 MB

 

فهرست مطالب

- مقدمه

فصل 1: اكولوژي منطقه مازندران

1-1- جغرافياي منطقه

1-2- بررسي كليما تيكي

1-2-1- آب وهوا

1-2-2- ميزان بارندگي سالانه

1-2-3- تغييرات روزانه دماي هوا

1-2-4- وضعيت سالانه دماي هوا

2-5- ميانگين و حدود نهايي آب ودما و رطوبت نسبي

1-2-6- جدول بيو كليما تيكي ساختمان بابلسر

1-2-7- نمودار جهت و سرعت باد

1-2-8- بادهاي غالب بابلسر

1-3-1- جمعيت

1-4- موقعيت اداري – سياسي – اجتماعي بابلسر

1-5- مسكن و معماري منطقه

1-5-1- ويژگي هاي معماري بومي مناطق معتدل ومرطوب

1-5-2- شكل كلي ساختمانها در منطقه

1-5-3- مصالح

فصل 2

2-1- تاريخچۀ هتل داري در جهان

2-2- انواع هتل ها

2-3- بررسي نمونه هاي مشابه

2-3-1- انواع پلانهاي طبقات

2-4- فضاهاي طراحي هتل

2-4-1- اتاقهاي خواب و سوئيت ها

2-4-2- فضاهاي عمومي

2-4-2-1- دسترسي ورودي و خروجي

2-4-2-2- لابي

2-4-2-3- رستوران و نوشيدني

2-4-2-4- سالنهاي چند منظوره

2-4-2-5- فضاهاي ورزشي رفاهي

2-4-2-6- فضاهاي خدماتي ، تداركاتي و پشتيباني ( دور از ديد)

- انبار آذوقه

- آشپزخانه اصلي

2-5- بررسي دو نمونه هتل ساخته شده در منطقه – معتدل و مرطوب ايران

- هتل قديم رامسر

- هتل قديم بابلسر

فصل 3: طراحي پروژه

3-1- ضرورت نياز به هتل د رمنطقه بابلسر

3-2- برنامه فيزيكي

3-3- كانسپت طراحي


مقدمه

هتلها از نوع ساختمانهاي بسيار پيچيده و مشكل مي باشند. پيچيدگي طرح هتلها به دليل ارتباطات و استانداردهاي لازم براي فضاهاي مختلف آن مي باشند. از فضاهاي در معرض ديد و قابل استفاده براي مشتريان هتل گرفته تا فضاهاي در معرض ديد و قابل استفاده براي مشتريان هتل گرفته تا فضاهاي دور از ديد و خدماتي آن، كه هر يك به نوبۀ خود بطور مستقيم يا غير مستقيم در تأمين آسايش ميهمانان وجلب رضايت آنان نقش زيادي دارد. اين راهنمايي طراحي، در مورد برنامه ريزي، طراحي و موضوع طرح كه براي موفقيت يك هتل بسيار اساسي و حياتي است، بحث خواهد نمود علاوه بر آن نكات مهمي در مورد تصميم گيريهاي مالي و اداري هتل را كه در معماري و طراحي داخلي هتل تأثير خواهد داشت، بررسي خواهد كرد. راهنماي طراحي شامل بخشي در مورد نكات مختلف مربوط به مطالعات پيش از طراحي است كه به ابعاد فضا محدود نمي گردد. فصول بعد در مورد طرح استانداردهايي براي اتاق هاي خواب، فضاهاي عمومي اداري و نواحي خدماتي پشتيباني، بعلاوۀ بحثي در مورد ساختمان سازي و سيستم هاي ساختماني خاص است كه در احداث هتلها حائز اهميت مي باشند.


1171
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۹ توسط:menfis1396 :

بحث اول مقررات ملي ساختمان

بحث اول مقررات ملي ساختمان

بحث اول مقررات ملي ساختمان

تعداد صفحات : 54

فرمت: pdf

حجم فايل :1.36 MB


1170
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۹ توسط:menfis1396 :

بتن سبك (بتون) عمران

بتن سبك (بتون) عمران

بتن سبك (بتون) عمران

  • تعداد صفحات : 20
  • فرمت : WORD
  • حجم فايل :98.35 KB
  • بتن سبك
  • دنياي پيشرفته امروزي Ùˆ با توجه به پيشرفت هاي صورت گرفته در زمينه هاي مختلف علمي صنعت بتن نيز دچار تحول گرديده كه توليد بتن سبك نيز حاصل همين پيشرفت‌ها مي باشد. بتني كه علاوه بر كاهش بار مرده ساختمان از نيروي وارد به سازه در اثر شتاب زلزله مي كاهد Ùˆ در صورت تخريب وزن آوار حاصل نيز كاهش مي يابد Ùˆ امروزه آنرا به عنوان بتن قرن مي نامند .
  • بتن سبك با توجه به ويژگي هايي كه دارد داراي كاربردهاي مختلف مي باشد كه برحسب وزن مخصوص Ùˆ مقاومت فشاري آن تفكيك مي گردد.
  •  
  • تاريخچه ساخت Ùˆ كاربرد بتن سبك
  • اولين گزارشهاي تاريخي در مورد كاربرد بتن سبك Ùˆ مصالح سبك وزن به روم باستان بر مي گردد. روميان در احداث معبد پانتئون Ùˆ ورزشگاه كلوزيوم از پوميس كه نوعي مصالح سبك است استفاده كرده اند. كاربرد بتن سبكدانه پس از توليد سبكدانه هاي مصنوعي Ùˆ فراوري شده در اوايل قرن بيستم وارد مرحله جديدي شد. در سال 1918ØŒ S. J. Hayde با استفاده از كوره دوار اقدام به منبسط كردن رس Ùˆ شيل كرد Ùˆ بدينوسليه سبكدانه اي مصنوعي توليد كرد كه از آنها در ساخت بتن استفاده شد. توليد تجاري روباره هاي منبسط شده نيز از سال 1928 آغاز گرديد.


1169
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۹ توسط:menfis1396 :

بتن ريزي

بتن ريزي

بتن ريزي

  • تعداد صفحات : 82
  • فرمت : WORD
  • حجم فايل :127.27 KB
  • بتن در كارگاه‌هاي ايران
  • مصرف بتن به علت ارزاني Ùˆ دسترسي راحت به آن، روز به روز در جهان توسعه مي‌يابد، زيرا مصالح مورد مصرف بتن كه عبارت است از شن Ùˆ ماسه Ùˆ سيمان، به حد وفور در همه جاي كره زمين يافت مي‌شود. از طرفي به علت عمر طولاني قطعات بتني Ùˆ مقاومت آن در مقابل عوامل جوي در مقايسه با ساير مصالح ساختماني مخصوصاً فولاد توجه مهندسين را در سراسر دنيا به خود معطوف داشته است Ùˆ در نتيجه كاربرد آن روز به روز زيادتر مي‌شود، به طوري كه درصد ساختمان‌هاي بتني بلند به نسبت ساختمان‌هاي ديگر، روز به روز به فزوني است، حتي در بعضي ممالك، احداث ساختمان‌هاي بلند فقط با بتن آرمه مجاز مي‌باشد.
  • ديگر از جاذبه‌هاي بتن، آن است كه اين جسم قبل از سخت شدن سيال بوده Ùˆ در هر شكل Ùˆ قالبي كه ريخته شود، بعد از سخت شدن به همان شكل درمي‌آيد. از اين راه معماران Ùˆ طراحان مي‌توانند اجزاء مختلف ساختمان را از لحاظ هندسي به دلخواه خود طراحي كنند. در عوض، عيب بزرگ قطعات بتن آرمه، اين است كه هيچ وقت فرضيات محاسباتي كاملاً مطابق با واقعيت نيست، ‌زيرا اولين فرضي كه يك محاسب ساختمان بتن آرمه مي‌كند، آن است كه بتن Ùˆ فولاد را جسم همگن فرض نموده Ùˆ تنش Ùˆ كرنش آنها را مساوي درنظر مي‌گيرد Ùˆ محاسبات خود را بر مبناي آن شروع كرده Ùˆ ادامه مي‌دهد، در صورتي كه اين فرض كاملاً با حقيقت وفق نمي‌دهد Ùˆ تنش Ùˆ كرنش بتن فولاد كاملاً مساوي نيستند، ولي اگر در طراحي بتن Ùˆ ساخت Ùˆ اجرا Ùˆ عمل‌آوري Ùˆ بالاخره در نگهداري آن دقت كافي به عمل آيد Ùˆ بتن مطابق دستورالعمل‌هاي موسسات تحقيقاتي Ùˆ استانداردهاي دنيا طراحي Ùˆ ساخته شود، شايد به ميزان قابل توجهي فرضيات Ùˆ عمل به همديگر نزديك شوند.


1168
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۸ توسط:menfis1396 :

بتن در كارگاههاي ايران

بتن در كارگاههاي ايران

بتن در كارگاههاي ايران

  • تعداد صفحات : 66
  • فرمت : WORD
  • حجم فايل :95.54 KB
  • بتن در كارگاههاي ايران
  • مصرف بتن بعلت ارزاني Ùˆ دسترسي راحت به آن روز به روز در سراسر جهان توسعه مي يابد زيرا مصالح مورد مصرف در بتن كه عبارت از شن Ùˆ ماسه Ùˆ سيمان است بحد وفور در همه جاي كره زمين يافت مي شود. از طرفي بعلت عمر طولاني قطعات بتني Ùˆ مقاومت بتني Ùˆ مقاومت آن در مقابل عوامل جوي در مقايسه با ساير مصالح مخصوصا فولاد توجه مهندسين را در سراسر دنيا به خود معطوف داشته Ùˆ در نتيجه كاربرد آن روز به روز زيادتر مي شود، بطوريكه در صد ساختمانهاي بتني بلند به نسبت ساختمانهاي ديگر روز به روز رو به فزوني است حتي در بعضي ممالك احداث ساختمانهاي بلند فقط با بتن آرمه مجاز است.
  • ديگر از جاذبه هاي بتن آنست كه اين جسم قبل از سخت شدن سيال بوده Ùˆ در هر شكل قالبي كه ريخته شود بعد از سخت شدن به همان شكل در مي آيد از اين راه معماران Ùˆ طراحان مي توانند اجزاء مختلخ ساختمان را از لحاظ هندسي به دلخواه خود نمايند.


1167
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۸ توسط:menfis1396 :

مقاله بتن

مقاله بتن

مقاله بتن

  • تعداد صفحات : 43
  • فرمت : WORD
  • حجم فايل :26.05 KB
  • بتن
  • استفاده وسيع از بتن ساخته‌شده از جمله خصوصيات برجسته‌اش به عنوان يك مايه ساخت‌ است. يك چنين مواد آشنا است كه توجه حتمى ما را كاملاً جلب مى كند. فرآيندى كه به وسيله آن مى چسباند Ùˆ گرفتن را با يك دامنه وسيع مواد سنگدانه‌اى آب مى دهد در يك توده شكل‌پذير تغييريافته به يك مواد بادوام قوى مي رسند، ضمن كار تقريباً درهر شكل مطلوب. پيشرفت مدرن پورتلند چون يك خاصيت گيرش سيمان به سرعت مى چسباند، حتى زير آب، شروع شده قدرى روى يكصد سالهاي پيش مواد خام پايه‌اى لازم وقتى كه براى توليدشان، همراه با فرآيند سوزان لازم، شروع شده كه شناخته‌شده است. امروزه خيلى Ùˆ صدها دانشمند خيلي شايسته Ùˆ سرتاسر جهان را مى سازند دائماً مشغول به سعي در مطالعات اين مواد هستند كه آنها را بهتر بفهمند Ùˆ به آنها بيشتر بهبود دهند.


1166
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۸ توسط:menfis1396 :

بازسازي

بازسازي

بازسازي

  • تعداد صفحات : 52
  • فرمت :  WORD
  • حجم فايل :41.37 KB
  • چكيده
  • مقوله بازسازي يك امر كاملاً تخصصي است كه با خانه‌سازي Ùˆ شهر‌سازي تفاوت بنيادي دارد. پرداختن به بحث بازسازي بايستي از تمامي جنبه‌هاي آن بصورت جامع علمي وكاربردي صورت گيرد بدين معنا كه جنبه هاي فرهنگي اجتماعي اقتصادي Ùˆ... بايد مورد توجه قرارگرفته شود تا باعث شكست پروژه بازسازي Ùˆ نهايتاًعدم رضايتمندي Ùˆ پذيرش آن توسط مردم سانحه ديده نشود.در ارتباط با موضوع بازسازي اصول Ùˆ نظريه هاي مختلفي وجود دارد. كه ما در اين مقاله با استفاده از اصول بازسازي به تطابق اين اصول با پروژه هاي بازسازي هاي گذشته ايران بپردازيم
  • واژه هاي كليدي:زلزله، اصول بازسازي, تجارب بازسازي در ايران
  • 1- مقدمه
  • بازسازي عبارتست از تامين كل خدمات Ùˆ زيرساخت هاي تخريب شده، جايگزيني كالبدي بناهاي منهدم شده، احيا كردن Ùˆ توانمند ساختن مجاري اقتصادي Ùˆ در نهايت بهبود شرايط زيست جامعه مصيبت زده[1]. پس از هر سانحه، دولت تلاش كرده است كه بلافاصله مناطق آسيب ديده را بازسازي نمايد. اما نبود استراتژي بلند مدت براي ...


1165
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۸ توسط:menfis1396 :

آئين نامه ساختماني

آئين نامه ساختماني

آئين نامه ساختماني

  • تعداد صفحات : 40
  • فرمت :  WORD
  • حجم فايل :32.93 KB
  • آئين نامه ساختماني؟ مهندسي سازه ها؟ معمار؟ مهندسي طراح پي؟ كارفرما، صاحب كارويا ساكنين ساختمان؟ ارزياب بيمه؟
  • زيورات در مورد نقش آنها بحث Ùˆ بررسي كرده است ودر صورتي كه در طرح پي Ùˆ نشست ،‌اهميت داشته باشد مهندس بايد در مودر آنها به تعمق بپردازد.
  • در ارتباط با جابجايي هاي حدي سه معيار اساسي وجود دارد كه بايد ارضا شوند:
  • i)ظاهر قابل ديد II) قابليت بهره برداري با عملكرد iii) پايداري
  • اسكمپتون Ùˆ مك دونالد نتيجه گيري كردند كه مقدار نشست مجاز را بيشتر محدوديتهاي معماري تعيين مي كنند تا محدوديتهاي نقش هاي داخلي Ùˆ سازه در اين بررسي ها موارد I Ùˆ ii را مد نظر قرار ميدهيم.
  • جابجاييهاي موثر بر نماي ظاهري:
  • انحراف قاب لرويت اعضا سازه نسبت به قائم يا افق غالبا به احساس نامطبوع Ùˆ احتمالا احساس خطر مي انجامد. ارزيابي مردم در مورد جابجايي هاي ساختمان متفاوت است . به نظر مي آيد كه انحراف نسبت به محدود قائم يا افق به مقدار مورد توجه افراد واقع مي شود. شيب بيشتر از اعضاي افقي سازه Ùˆ نسبت تغيير مكان بيشتر از به وضوح قابل رويت مي باشد.


1163
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۸ توسط:menfis1396 :

آناليز و طراحي اعضاي خمشي پيش تنيده

آناليز و طراحي اعضاي خمشي پيش تنيده

آناليز و طراحي اعضاي خمشي پيش تنيده

  • تعداد صفحات : 70
  • فرمت:  WORD
  • حجم فايل :7.82 MB
  • 1- مقدمه
  • قبل از پيدايش تكنيك پيش تنيدگي، پل هاي بتن آرمه تنها براي پوشش دادن به دهانه هاي نسبتاً كوتاهي بكار برده مي شدند. محدوديت طول دهانه در اين پل ها داراي دو عامل اساسي بوده است. زيرا اولا براي دهانه هاي بلندتر حجم مصالح مصرفي(بتن Ùˆ فولاد) بسرعت افزوده مي گردد. بطوريكه بار مرده سازه خود يك عامل بحراني در طراحي مقطع محسوب خواهد شد، ثانياً هزينه هاي مربوط به قالب بندي Ùˆ شمعك گذاري چنين عرشه هائي مقادير بسيار بزرگي را بخود اختصاص خواهد داد. با توجه به دو عامل ياد شده، معمولا راه حل ديگر يعني استفاده از شاهتريهاي فولادي ترجيح داده مي شد.
  • با ابداع شيوه پيش تنيدگي Ùˆ بكارگيري آن در صنعت پلسازي، تا حدود زيادي مشكل مربوط به اقتصاد مصالح مصرفي برطرف گرديد. استفاده از اين تكنيك منجر به پيدايش مقاطع ظريف تري شد Ùˆ با كاهش بار مرد‌ه عرشه امكان پوشش دادن به دهانه هاي بلندتري فراهم گرديد. اما متاسفانه مشكل دوم يعني هزينه هاي بسيار بالاي مربوط به قالب بندي Ùˆ چوب بست هاي مورد نياز در اجراي چنين پل هائي بقوت خود باقي ماند، بطوريكه در دهانه هاي بلند قسمت بزرگي از هزينه ها به فاكتورهاي ياد شده اختصاص داشته است. استفاده از شاهتيرهاي پيش ساخته پيش تنيده هم نتوانست اين مشكل را برطرف نمايد زيرا محدوديت هاي مربوط به طول قطعات در هنگام حمل، امكان استفاده از چنين قطعاتي را در دهانه هاي بلند منتفي مي نمود. از طرف ديگر حمل Ùˆ نقل Ùˆ نصب چنين شاهتيرهائي نياز به استفاده از ابزارهاي ويژه Ùˆ گران قيمتي را بوجود مي آورد.
  • امروزه پل هاي صندوقه اي قطعه اي پس كشيده در سرتاسر جهان مورد استقبال واقع شده اند Ùˆ با بكارگيري اين شيوه دهانه هائي با طور بيش از 250 متر پوشش داده شده اند. اين پل ها ضمن بكارگيري مزاياي بتن پيش تنيده، راه حل سريع Ùˆ كم هزينه اي براي پوشش دادن به دهانه هاي بلند مي باشند.


1162
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۸ توسط:menfis1396 :

آلودگي فاضلاب

آلودگي فاضلاب

آلودگي فاضلاب

  • تعداد صفحات : 40
  • فرمت:   WORD
  • حجم فايل :28.08 KB
  • آلودگي فاضلاب
  • مقدمه :
  • مساله بيرون راندن فاضلاب از محيط زيست انساني از زماني بوجود آمد كه مردم به زندگي گروهي روي آورد .پيدايش شهرها Ùˆ گسترش شبكه آبرساني انساني براي پاكسازي Ùˆ پاك نگهداري زندگي خويش بيرون راندن پس آبهاي سطحي را لازم وپسنديده يافت . پس از پيشرفت تكنيك شبكه آبرساني ساختن شبكه هاي دفع فاضلاب نيز مورد توجه قرار گرفت قديميترين كاناليزاسيون را مي توان در آثار تمدن هنديان مشاهده كرد در اورشليم آثار كانالهاي هدايت آب به بيرون شهر Ùˆ جمع آوري آن در درياچه ها Ùˆ حتي استفاده از فاضلاب به عنوان كود شيميايي در كشاورزي ديده شده است كه تاريخ ايجاد آن به حدود سه هزار سال پيش مي رسد .در شهر بمبئي هند باقيمانده گند آبروهايي مشاهده مي شود كه ساختمان آن به حدود يكصدو نود سال پيش مي رسد .
  • برخلاف فنهاي آبرساني شهري Ùˆ جمع آوري فاضلاب كه تاريخچه نسبتا طولاني دارد پالايش Ùˆ تصفيه فاضلاب بصورت امروزي خود داراي سابقه تاريخي كوتاهي مي باشد تنها در نوشته هاي تاريخ از گفته ها Ùˆ نوشته هايي در پرهيز از آلوده سازي محيط زيست Ùˆ منابع طبيعي ذكر شده است ( بويژه در مورد رودخانه ها ) نخست از حدود يكصد سال پيش كه رابطه اي بين اثر باكتريها Ùˆ ميكروبهاي بيماري زا در واگيري Ùˆ شيوع بيماريها آشكار گشت انسان به فكر بازيابي Ùˆ پاكسازي آبهاي آلوده افتاد Ùˆ به عبارت ديگر اين تصفيه آب Ùˆ فاضلاب در روند امروزي بيشتر در اثر پيشرفتهاي علوم زيست شناسي Ùˆ پزشكي است پرداختن به اين فن از آنجا شروع شد كه به تدريج براي جلوگيري از آلوده ساختن منابع طبيعي Ùˆ بويژه رودخانه ها ورود فاضلاب به اين منابع ممنوع اعلام شد . اين امر جلوگيري از ورود فاضلاب به رودخانه ها باعث گرايش به امر تصفيه سازي فاضلاب شد با گذشت زمان بويژه بعد از جنگ جهاني دوم در نتيجه توسعه شهر ها Ùˆ صنايع خطر آلودگي محيط زيست ودر نتيجه نياز به تصفيه فاضلاب با شدت بي سابقه اي افزايش يافت Ùˆ همزمان با آن روشهاي بسياري براي تصفيه Ùˆ جمع آوري فاضلاب ارائه Ùˆ بكار گرفته شده است .


1160
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۸ توسط:menfis1396 :

آزمايشهاي بتن

آزمايشهاي بتن

آزمايشهاي بتن

  • تعداد صفحات : 64
  • فرمت: WORD
  • حجم فايل :1.24 MB
  • آزمايش دانه بندي سنگدانه ها
  • (Sieve Analysis of Fine and Coarse Aggregates)
  • [ASTM-C136]
  •  
  • مقدمه:
  • يكي از عوامل موثر در مقاومت بتن (بطور غيرمستقيم)ØŒ رعايت ضوابط دانه بندي شن Ùˆ ماسه است كه در طرح مخلوط بتن اهميت زيادي دارد. از نظر تئوري، دانه بندي خوب به قسمي است كه دانه هاي ريزتر فضاي خالي بين دانه هاي درشت تر را پر كنند Ùˆ باعث تراكم هرچه بيشتر شن Ùˆ ماسه در بتن شوند. تراكم بيشتر بتن باعث افزايش وزن مخصوص Ùˆ همچنين مقاومت آن نسبت به نمونه مشابه مي شود. با مقاومت ثابت، بتن با دانه بندي بهتر احتياج به سيمان كمتري دارد Ùˆ چون سيمان از مصالح نسبتاً گران است، لذا دانه بندي بهتر اقتصادي تر است.
  • دانه بندي يعني عمل تقسيم سنگدانه ها به بخش هاي مختلف ذرات هم اندازه Ùˆ تعيين توزيع وزني آنها. در عمل هر بخش حاوي ذرات بين حدود اندازه ايي معين مي باشد كه اين حدود همان اندازه هاي چشمه هاي الك هاي استاندارد هستند. براي درك بهتر، اين توزيع با منحني نشان داده مي شود (منحني دانه بندي).
  • بايد متذكر شد كه هيچگونه منحني دانه بندي ايده آل وجود ندارد ولي هدف، حصول يك حد اعتدال است. سواي الزامات فيزيكي، جنبه هاي اقتصادي را هم نبايد فراموش نمود. بتن بايد با مصالحي ساخته شود كه بتوان آنها را با هزينه كم توليد نمود Ùˆ بنابراين نمي توان هيچگونه محدوديت هاي بسيار باريكي را براي سنگدانه ها قايل شد. پيشنهاد شده است كه عوامل اصلي كنترل كننده دانه بندي مطلوب سنگدانه ها عبارتند از: مساحت سطح سنگدانه ها (تعيين كننده مقدار آب لازم براي تر نمودن تمامي مواد جامد). حجم نسبي اشغال شده بوسيله سنگدانه ها، كارايي بتن Ùˆ تمايل به جداشدگي مواد از يكديگر.
  • مدول نرمي عدد منفردي است كه از نتايج آزمايش دانه بندي ماسه بدست مي آيد Ùˆ برابر است با مجموع درصد هاي تجمعي مانده روي الك No.100 Ùˆ الك هاي بالاي آن مستقيم بر صد. اين عدد نشان دهنده متوسط اندازه دانه هاي ماسه است، بطوريكه مدول نرمي كم نشان دهنده ريز دانه بودن ماسه Ùˆ مدول نرمي زياد نشان دهنده درشت دانه بودن ماسه است. واضح است كه يك عدد متوسط نمي تواند معرف يك توزيع باشد، لذا مدول نرمي نمي تواند معرف منحني هاي دانه بندي مختلف باشد. از مدول نرمي در ارزيابي سنگدانه ها Ùˆ بعضي روش هاي طرح اختلاط بتن استفاده مي شود.


1159
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۸ توسط:menfis1396 :

آرماتورهاي غير فولادي در بتن

آرماتورهاي غير فولادي در بتن

آرماتورهاي غير فولادي در بتن

  • تعداد صفحات : 60
  • فرمت:  WORD
  • حجم فايل :425.55
  • آرماتورهاي غير فولادي در بتن
  •  
  • در سال هاي اخير استفاده محدودي از آرماتورهاي غير فلزي آغاز گشته است هر چند تحقيقات بر روي كاربرد وسيعتر آنها Ùˆ عملكرد دراز مدت اين نوع آرماتورها ادامه دارد اين آرماتورها كه معروف به آرماتورهاي با الياف پلاستيكي (FRP) هستند از الياف مختلفي چون الياف شيشه اي (GFRP) الياف آراميدي (Afrp) والياف كربني (CFRP) در يك رزين چسباننده تشكيل شده اند. خاصيت عمده اين آرماتورها كه سبب كار برد آنها شده است مقاومت در برابر خوردگي آنهاست كه مي تواند در محيط هاي بسيار خورنده دوام دراز مدتي داشته باشند. علاوه بر اين مقاومت بالا، مقاومت به خستگي بالا، ظرفيت بالاي تغيير شكل ارتجاعي، مقاومت الكتريكي زياد Ùˆ هدايت مغناطيسي پايين Ùˆ كم اين مواد از مزاياي آنها شمرده مي شود. البته اين مواد معايبي چون كرنش گسيختگي كم Ùˆ شكننده بودن Ùˆ خزش زياد Ùˆ تفاوت قابل ملاحظه ضريب انبساط حرارتي آنها در مقايسه با بتن را به همراه دارند. اخيراً از الياف مختلف شبكه هايي بافته شده Ùˆ به صورت يك شبكه آرماتور در سطح بتن براي كنترل ترك Ùˆ كم كردن عرض آن Ùˆ همچنين در ديوارهاي نماي بتني ازآن استفاده مي كنند. تحقيقات روي كاربرد صفحات اليافي به جاي صفحات فولادي براي تقويت قطعات خمشي Ùˆ تيرها Ùˆ دال ها به ويژه در پل ها ادامه دارد. اين صفحات با رزين هاي اپوكسي به نواحي كششي از خارج اتصال داده مي شود. كاربرد صفحات با الياف كربني براي اين تقويت بيشتر رايج گشته Ùˆ در چندين پل در ژاپن Ùˆ در بعضي كشورهاي اروپايي از آن استفاده شده است.


1158
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۸ توسط:menfis1396 :

آجر و ديوارهاي آجري

آجر و ديوارهاي آجري

آجر و ديوارهاي آجري

  • تعداد صفحات : 67
  • فرمت:  WORD
  • حجم فايل :3.51 MB
  • فهرست
  • تاريخچه آجر از آغاز تا امروز
  • شوش Ùˆ تيسفون مراكز معماري جهان باستان
  • مسجد ايا صوفيه در استانبول
  • بخارا Ùˆ بناهاي آجري
  • مقبره امير منصور ساماني در بخار
  • معماري مذهبي در قرون وسطي
  • نقش آجر در معماري نوين
  • قلعۀ زهاك ‌۳۰ قرن ‌مسكوني بود
  • تالار آجري Ùˆ ملحقات آن
  • بناي آجري چليپايي شكل Ùˆ ملحقات آن
  • مجموعه بناهاي خشتي Ùˆ سنگي
  • برج ديده‌باني مدور با سنگ لاشه Ùˆ ملات Ú¯Ú†
  • گنبد سلطانيه
  • رفتار اجزاء در سازه هاي آجري
  • مقاومت آجر
  • دوام آجر
  • حمله سلفاتها
  • عمل كردن ملات
  • دوغاب ريزي
  • پيوند در ديوارهاي باربر
  • ضخامت ديوار در سازه هاي آجري
  • ارتفاع موثر ستون
  • ضخامت ستونهاي غيرمستطيل
  • بارخارج از مركزيت
  • رعايت اصول ضد زلزله درسازه هاي آجري
  • سبكي
  • پيش آمدگيها در ساختمان
  • فرم بندي ساختمان
  • پي سازي
  • پطول ديوارهاي باربر
  • ضخامت ديوار
  • سوراخ Ùˆ مجاري در سطح ديوار
  • رعايت فاصله استقرار در Ùˆ پنجره
  • ساختمانهاي آجري سنتي
  • پي سازي در ساختمانهاي آجري
  • عمق شفته ريزي
  • فيراندود
  • يك رگي كردن بنا
  • اجراي قير اندود افقي Ùˆ عمودي در زير زمين
  • ديوار پشتواره قير اندود عمودي
  • قير اندود افقي
  • قير اندود عمودي Ùˆ حفاظت آن
  • قير اندود افقي فوقاني
  • قيراندود عمودي ازاره
  • ديوار سازي
  • اجراي عايق سازي كف
  • ديوار سازي
  • ترسيم قوسها
  • پوشش قوس نعل درگاه
  • پوشش قوسهاي تزئيني
  • ضوابط ساخت قوس
  • طريقه ساخت قالب چوبي
  • ترسيم قوس بر صفحه قالب
  • شمع بندي زير قالب
  • استقرار قالب در بين ستونها آجري ( در دهنه )
  • پوشش قوس
  • بستن تيزه قوس
  • دست اندازچيني
  • طاق ضربي
  • ضخامت طاق
  • ترسيم قوس طاق ضربي
  • قاعده ترسيم اصولي
  • نصب رج الگو
  • پوشش متن
  • طاق خفته راسته
  • پوشش طاق خفته راسته
  • يخ سازي
  • رج پس نشين
  • محاسبه پوشش طاق خفته راسته
  • بنايي طاق خفته راسته
  • پوشش هاي تزئيني
  • طاق رومي
  • بنايي طاق
  • كونال سازي
  • چشمه Ùˆ تويزه در بناهاي آجري
  • پوشش قوسهاي سرپايه
  • سرپايه سازي
  • پوشش چشمه
  • مباني طراحي ضد زلزله در بناهاي آجري طاقي Ùˆ چوب پوش
  • كلاف بندي در پوشش نعل درگاه
  • نعل درگاه سازي
  • كلاف كشي در طاق ضربي Ùˆ فضاهاي تيرپوش
  • كلاف بندي طاقها پا توپا
  • ساختمانهاي آجري تير پوش
  • قوس تخت
  • قوس مخفي(دزد)
  • نعل درگاه چوبي Ùˆ پالونه سازي
  • تخت سازي زير قوس هاي باربر
  • تير ريزي
  • پرواز ريزي
  • سقف توفال Ùˆ مهارسازي آن
  • اجراي سقف توفال
  •  

  • تاريخچه آجر از آغاز تا امروز
  • باغهاي معلق بابل يكي از عجايب هفتگانه جهان، ديوارچين تنها بناي قابل رويت از كره ماه، مسجد ايا صوفيه از زيباترين بناهاي مذهبي، تاجمحل، قلعه قرون وسطايي مالبورگ در لهستان، Û²Û°Û°Û° معبد در پاگن برمه كه بيش از نهصدسال دست نخورده باقي مانده اند، گنبد كليساي فلورانس، Û¸Û°Û° كيلومتر سيستم فاضلاب زيرزميني لندن، در يك نكته مشترك هستند: همه اين بناها از خشت پخته( آجر) ساخته شدهاند.

زيگورات چغا زنبيل

  • جيمز كمپل در كتاب تاريخ جهاني آجر بسياري از اينبناهاي تاريخي Ùˆ همچنين ساختمانهاي مدرن را هم از لحاظ تكنيكي Ùˆ هم از لحاظ معماريبه نحو شايسته اي بررسي كرده است.
  • به نظر وي آجر در عين پيچيدگي از ساده ترين مصالحساختماني است كه به اندازه كافي مورد توجه مردم عادي Ùˆ حتي معماران نيز قرار نگرفتهاست.
  • تاريخ استفاده بشر از خشت براي ساختمان سازي به Û±Û°Û°Û°Û° سال قبل ازميلاد مسيح باز مي گردد. اما اولين بناهاي آجري در حدود Û³ÛµÛ°Û° سال قبل از ميلاد مسيحدر منطقه بين النهرين ساخته شده اند.
  • كمپبل با گذري به تاريخ اين دوره نه تنها به معرفيمعماري، بلكه به فن آجرپزي Ùˆ انواع مختلف استفاده از آجر مي پردازد. از جمله بناهايباقي مانده از اين دوران شهر شوش Ùˆ زيگورات چغا زنبيل در نزديكي آن است.


1157
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۸ توسط:menfis1396 :

آبهاي زيرزميني

آبهاي زيرزميني

آبهاي زيرزميني

  • تعداد صفحات : 50
  • فرمت:  WORD
  • حجم فايل :1.99 MB
  • هيدرولوژي
  • علم مطالعه آب در كره زمين بوده Ùˆ در مورد پيدايش ØŒ چرخش Ùˆ توزيع آب در طبيعت ØŒ خصوصيات فيزيكي Ùˆ شيميايي آب ØŒ واكنش هاي آب در محيط Ùˆ ارتباطات آب با موجودات زنده بحث مي كند.
  •  
  • ژئو هيدرولوژي : (هيدرولوژي آبهاي زير زميني)
  • در اصل به معناي هيدرولوژي آبهاي زيرزميني يا علم مطالعه آب در زير زمين است كه در مقابل آن علم مطالعه آب در سطح زمين كه هيدرولوژي آبهاي سطحي گفته مي شود قرار دارد .
  • مقدمه : ايران سرزميني است خشك با نزولات جوي بسيار كم ØŒ به طوريكه اگر ميانگين بارندگي سالانه در سطح كره زمين را كه حدود mm860 تخمين زده مي شود با متوسط بارندگي سالانه ايران كه تقريبا عددي معادل mm240 است مقايسه كنيم ملاحظه مي شود كه بارندگي در ايران حتي كمتر از 3/1 متوسط بارندگي در سطح دنياست .
  • علاوه بر اين زمان ريزش نزولات جوي Ùˆ محل ريزش آنها نيز با نياز بخش كشاورزي كه مصرف كننده اصلي آب در كشور مي باشد مطابقت ندارد؛ اكثر شهر هاي ايران نيز در مناطقي واقعند كه به رودخانه هايي كه جريان آب آنها مستقيما از رواناب حاصله از بارندگي تامين شده باشد دسترسي ندارند Ø› بنابراين بايد پذيرفت كه خشكي در ايران يك واقعيت اقليمي است Ùˆ اين ما هستيم كه بايد خود را با آن سازگاري دهيم .
  • معياري كه براي كم آبي يا پر آبي يك كشور به كار برده مي شود سرانه منابع آب قابل تجديد در آن كشور است . متخصصان برنامه ريزي آستانه هزار متر مكعب در سال را براي هر نفر مرز كم آبي براي هر كشور تعيين كرده اند، به عنوان مثال اين رقم در مصر 30 ØŒ در قطر 40 Ùˆ در عربستان صعودي 140 متر مكعب در سال براي هر نفر مي باشد كه تمام آنها جزء كشور هاي كم آب جهان محسوب مي شوند.
  • در ايران با در نظر گرفتن جمعيت كنوني كشور مقدار سرانه آب تجديد شونده حدود 1500 متر مكعب در سال براي هر نفر تخمين زده مي شود كه با اين حساب نمي توان آنرا جزو كشورهاي كم آب تلقي كرد اما توزيع آب در مناطق جغرافيايي كشور نا مناسب است Ùˆ علاوه بر اين جمعيت ايران با نرخ نسبتاً زيادي در حال رشد است Ùˆ دير يا زود اين كشور نيز در رديف كشور هاي كم آب دنيا قرار خواهد گرفت Ø› چرا كه با روند كنوني رشد جمعيت Ùˆ مصرف آب پيش بيني مي شود در سال 1400 سرانه آب قابل تجديد در كشور به كمتر از 1250 متر مكعب در سال برسد كه در اين صورت با مشكلات زيادي مواجه خواهيم بود.


1156
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۸ توسط:menfis1396 :

آبخيزداري - طـرح تفصيلي اجـرايـي حوزه‌ آبخيز لوه

آبخيزداري - طـرح تفصيلي اجـرايـي حوزه‌ آبخيز لوه

آبخيزداري - طـرح تفصيلي اجـرايـي حوزه‌ آبخيز لوه

  • تعداد صفحات :54
  • فرمت:   WORD
  • حجم فايل :1.26 MB
  • 10Ù€ پيشنهادات :
  • 10Ù€1Ù€ پيشنهادات سازه حوزة آبخيز لوه :
  • يكي از روشهاي كنترل سيل Ùˆ رسوب احداث سازه‌هاي اصلاحي بوده كه براساس وضعيت منطقه Ùˆ نوع آبراهه Ùˆ ساير عوامل از جمله نوع خاك، وضعيت زمين‌شناسي Ùˆ... در نظر گرفته مي‌شود. اين نوع سازه‌ها شامل بندهاي خاكي، بتني، سنگي، ملاتي، گابيوني، خشكه‌چين بوده كه هر يك بسته به نوع كاربري Ùˆ ميزان مقاومت در برابر نيروهاي وارده از طرف آب Ùˆ وضعيت پايداري آنها پيشنهاد مي‌گردند.
  • عموماً در حوزه‌هاي آبخيز بحراني كه معضل سيل Ùˆ فرسايش در آنها سبب ايجاد خسارات به اراضي پايين‌دست Ùˆ مجاور آبراهه اصلي Ùˆ تاسيسات، راههاي ارتباطي Ùˆ... مي‌گردد يكي از ساده‌ترين راه‌حلهاي كنترل، سازه‌هاي مرتبط مي‌باشد كه اين سازه‌ها علاوه بر اينكه سريعاً احداث مي‌گردند از لحاظ هزينه احداث نيز نسبت به ساير سازه‌هاي مرتبط با مهندسي رودخانه داراي هزينه كمتري بوده Ùˆ نتايج حاصله از احداث آنها نيز سريعاً عمل مي‌نمايد. بنابراين براساس شرح خدمات مرتبط با اهداف آبخيزداري اين نوع سازه‌ها پيشنهاد مي‌گردد، لذا در صورت نياز به عمليات اصلاح مسير Ùˆ مهندسي رودخانه در سطح گسترده كه در حيطة وظايف دستگاه‌هاي اجرايي همچون آب منطقه‌اي مي‌باشد پيشنهادات درصد لزوم در طرح منظور مي‌گردد.
  • حوزه مورد مطالعه يكي از زير حوزه هاي آبخيز سد گلستان Ùˆ از واحدهاي هيدرولوژيكي رودخانه مادرسو مي‌باشد كه در سيلهاي استثنائي سالهاي 80 Ù€ 79 Ùˆ 81 Ù€ 80 شاهد عظيم‌ترين سيل در دورة بازگشت مشاهده شده بوده كه سبب ايجاد خسارات در سطوح گسترده اراضي زراعي، مناطق مسكوني، تاسيسات Ùˆ راههاي دسترسي، دام Ùˆ خسارات جاني گرديد.


1154
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۸ توسط:menfis1396 :

اهميت وجايگاه صنعت حمل ونقل عمران

اهميت وجايگاه صنعت حمل ونقل عمران

اهميت وجايگاه صنعت حمل ونقل عمران

  • تعداد صفحات : 38
  • فرمت  WORD
  • حجم فايل :223.87 KB
  • اهميت Ùˆ جايگاه صنعت حمل Ùˆ نقل در ارتقا وشكوفايي اقتصاد كشور
  •  
  • چكيده
  • امروزه حمل Ùˆ نقل يكي از اجزاء مهم اقتصاد ملي محسوب مي‌گردد Ùˆ بدليل داشتن نقش زير بنايي تأثير فراواني بر فرآيند رشد اقتصادي كشور دارد. اين بخش در برگيرنده فعاليتهايي است كه به شكلي گسترده در تمامي زمينه هاي توليد ØŒ توزيع Ùˆ مصرف كالا Ùˆ خدمات جريان داشته Ùˆ در مجموعه فعاليتهاي اقتصادي نقش غير قابل انگاري بر عهده دارد. درحال حاضر هزينه حمل Ùˆ نقل در قسمت تمام شده كالا دركشورهاي توسعه يافته ،‌در حال توسعه Ùˆ كل جهان به ترتيب 3/4ØŒ25/8ØŒ4/5 درصد مي‌باشد . اين ارقام با توجه هب ارزش تجارت جهاني موجب گشته تا زير بخش خدمات تبديل به يك صنعت Ùˆ بازار مناسب گردد بطوري كه در سال 2001 حجم بازار حمل Ùˆ نثل آسيا بيش از 130 ميليارد دلار بوده است . لذا كاهش هزينه جمل Ùˆ نقل Ùˆ بالتبع كاهش هزينه عرضه كالاي توليدي به بازارهاي مصرف نقش زيادي در توان رقابت Ùˆ گسترش ساير بخشهاي اقتصاد از جمله صنعت Ùˆ نهايتاً اقتصاد ملي دارد . لذا براي برنامه ريزيهاي آينده ،‌بررسي جايگاه كنوني Ùˆ پتانسيل حمل Ùˆ نقل در اقتصاد كشور ØŒ چشم انداز آتي جهان آن Ùˆ شناخت كمبودها Ùˆ مشكلات مربوطه از گامهاي ضروري اوليه مي‌باشد. در اين مقاله با بررسي جايگاه حمل Ùˆ نقل در اقتصاد كشور Ùˆ ارزش افزوده ،وضعيت موجود Ùˆ آينده حمل Ùˆ نقل ايرن در جهان Ùˆ تحولات اقتصادي بخش حمل Ùˆ نقل به تفصيل مورد بررسي قرار خواهد گرفت. در انتها نيز بر لزوم سرمايه گذاري براي توسعه Ùˆ نگهداري زير بناها،ناوگان Ùˆ تجهيزات موجود از طريق ارتقاي كيفيت فني Ùˆ دانش مديريت سيستمهاي حمل Ùˆ نقل ØŒ تأكيد مي‌گردد.
  •  
  • 1Ù€ مقدمه
  • امروزه حمل Ùˆ نقل يكي از اجزاء مهم اقتصاد ملي محسوب مي‌گردد Ùˆ بدليل داشتن نقش زير بنايي تأثير فراواني بر فرآيند رشد اقتصادي كشور دارد . اين بخش در برگيرنده فعاليتهايي است كه به شكلي گسترده در تمامي زمينه هاي توليد ،توزيع Ùˆ مصرف كالا Ùˆ خدمات جريان داشته Ùˆ در مجموعه فعاليتهاي اقتصادي نقش غير قابل انكاري بر عهده دارد بدون وجود شبكه حمل Ùˆ نقل ØŒ تاسيسات Ùˆ تجهيزات جانبي Ùˆ ناوگان مطلوب تصور شد Ùˆ توسعه عمومي‌كشور غير ممكن بنظر مي‌رسد. اساساص در رشد Ùˆ توسعه اقتصادي Ùˆ تجارت جهاني در مقطع طماني فعلي Ùˆ روندگسترش آن نمي‌توان نقش سيستمهاي حمل Ùˆ نقل در بهينه‌سازي هزينه ها ،زمان سفر ،سرعت جايجايي ØŒ ايمني Ùˆ سطح خدمات ارائه شده را انكار نمود.


1153
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۸ توسط:menfis1396 :

انواع سدها

انواع سدها

انواع سدها

  • تعداد صفحات : 60
  • فرمت:   WORD
  • حجم فايل :43.19 KB
  • فصل اول
  • اهداف سدسازي Ùˆ انتخاب ساختگاه مناسب
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • شامل:
  • 1- تاريخچه سدسازي در ايران Ùˆ جهان
  • 2- اهداف سدسازي
  • 3- طبقه بندي انواع سدها
  • 4- انتخاب نوع سد مناسب براي ساختگاه
  • 5- مطالعه، تحليل Ùˆ بررسي انواع سدها
  • 1-1. تاريخچه سدسازي در ايران Ùˆ جهان
  • بشر از زمانهاي دور، براي مهار نيروهاي طبيعي Ùˆ در اختيار گرفتن آنها تلاش Ùˆ تكاپوي زيادي انجام داده است. يكي از عمده ترين نياز انسان در زندگي، مسئله آب است كه عامل اساسي تشكيل تمدنهاي كهن در مناطق مختلف جهان بوده Ùˆ عدم آن، باعث نابودي تمدنهاي قديمي زيادي شده است. تاريخ Ùˆ تمدن بشر نشان مي دهد كه اكثر شهرها Ùˆ تمدن ها، تا حد امكان در كنار رودخانه ها يا سواحل درياها بنا شده است. با افزايش جمعيت Ùˆ افزايش آگاهي ها، انسانها سعي نمودند در مناطق دورتر از رودخانه نيز از امتياز آب بهره مند شوند. مهندسي سد از روش هاي ساخت ابتدائي Ùˆ ساده به شكل پيچيده امروزي، تكامل يافته است. سدسازي كهن را بايد ارج نهاد چرا كه يك هنر اوليه Ùˆ آزمايشات منتج از تجارب Ùˆ آزمونهاي ساده بوده است كه بتدريج طي قرنهاي متمادي با علم درآميخته است. سدهاي خاكي ساخته شده در هزاران سال پيش از استحكام چنداني برخوردار نبودند لذا به راحتي بوسيله سيلاب شسته شده Ùˆ از بين مي رفتند. ولي ساخت سدهاي با مصالح سنگي در بسياري از نقاط دنيا رايج بوده است. يكي از اولين سدهاي سنگريزه اي جهان، سد الكفاره در وادي الغراوي، نزديكي حلوان در كشور مصر است. بقاياي جامانده از اين سد كه زمان ساخت آن بين سالهاي 2600 تا 2900 قبل از ميلاد تخمين زده مي‌شود، نظر هر بيننده اي را به خود جلب مي كند. اين سد از نوع سنگريزه Ùˆ به ارتفاع 14 متر Ùˆ طول 115 متر با پوشش ساخته شده از سنگ تراشيده Ùˆ هسته سنگ لاشه اي – شني بوده است.
  • مهارت سازندگان سدها به تدريج در طول قرنهاي متمادي افزايش يافت. روميان سدهاي زيادي با مصالح بنائي Ùˆ ملات بسيار بادوام احداث كردند كه برخي از آنها، هنوز هم مورد بهره برداري قرار مي گيرد Ùˆ سرريزهاي بزرگ آن سدها، گواه بر درك روميان از مباني مهندسي است. در ايران قديم نيز سد مهمي در تنگه باريكي بروي رودخانه كبار در حدود 24 كيلومتري شهرستان قم ساخته شده است. تصور مي شود اين سد كه قدمت آن به حدود 1300 سال قبل از ميلاد مي رسد، قديمي ترين سد قوسي باشد كه هنوز هم پابرجا مانده است. ارتفاع آن به حدود 26 متر Ùˆ طول آن به 55 متر بالغ مي شود. بدنه اين سد از سنگ لاشه سخت Ùˆ رويه آن از ملات Ùˆ تخته سنگ ساخته شده Ùˆ دو سر قوس سد به ديواره هاي تنگه قفل Ùˆ بست گرديده است.


1152
برچسب:
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: 1396/5/17 ساعت: ۱۸ توسط:menfis1396 :